top of page

VERSTANDIG OMGAAN MET ENDOMETRIOSE

Herkent u dit gevoel?

lees verder en bekijk de video

Margot Roggeveen over het Endometriose Dieet

bron: Behandelcentrum Bronovo Ziekenhuis

Endometriose

Chronische buikpijn, moe, obstipatie zijn veel gehoorde klachten bij endometriose. Ook het niet zwanger kunnen worden komt veelvuldig voor. Voeding heeft veel invloed op hoe men zich fysiek en mentaal voelt. Vrouwen gaan zich beter voelen als het lichaam krijgt, wat het nodig heeft. Omdat geen mens hetzelfde is, zal een individueel voedingsadvies essentieel zijn.

 

Dieet

Het doel van het endometriose-dieet is het verbeteren van uw hormoonhuishouding en energiebalans. Buikpijn, moeheid en obstipatie kunnen verminderen met dit dieet. Ook de kans om zwanger te worden neemt toe.

 

Het endometriose dieet heeft een aantal speerpunten:

  • glutenvrij

  • suikervrij

  • geen soja

  • geen caffeine

  • geen melkproducten

  • geen vlees

  • geen kant en klare producten

 

Persoonlijke aanpak

Er is heel veel op internet te vinden hierover, maar vaak klopt het niet en spreekt het zichzelf tegen. Dit is heel verwarrend. Daarom is het belangrijk om met de juiste informatie een goed en persoonlijk voedingsadvies op te stellen.

 

Tarieven

Het eerste consult (intake) duurt 60 minuten en bestaat uit het uitgebreid doornemen van het persoonlijke eetpatroon, inventarisatie van de klachten, bepalen van lichaamssamenstelling, meten van vitamines, mineralen e.d. Aan de hand van dit intake gesprek wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld met individuele coaching. Kosten hiervoor bedragen € 65,00. Meestal worden deze kosten niet vergoed door uw zorgverzekering. U kunt het van tevoren navragen bij uw zorgverzekeraar, mijn AGB-code is 24052371

 

Ieder vervolgconsult duurt 30 minuten en bestaat uit de voortgangsanalyse van het voedingsadvies, een update van de klachten, het checken van de lichaaams-samenstelling, het gebruik van supplementen, het geven van slimme kooktips en de keuze 

van goede voedingsmiddelen.  De kosten van het vervolgconsult bedragen € 32,50

bottom of page